2012. február 14., kedd

Fehércsokoládéba Mártott Eperszemek



Eljött idén is a Valentin nap, lehet szeretni, nem szeretni, de kikerülni már évről évre egyre nehezebb, hiszen olyan nagy "divattá" kezd válni itt nálunk is... talán nem is olyan nagy baj ez :) Egy nap, amikor kicsit jobban figyelünk egymásra, és nem feltétlenül kell, hogy arról szóljon, hogy ki mit vesz a párjának. Egy kis figyelmességgel is lehet kedveskedni a szerelmünknek, mondjuk egy romantikus vacsorával. Esetleg egy-két szem csokoládéba mártott eperrel, amit egy pohár finom pezsgő társaságában fogyaszthatunk el, egy kád forró habos fürdővízben, vagy a kandalló előtt, esetleg az ágyban... ez már csak részletkérdés :) Garantáltan azt is jobb kedvre deríti, aki egyedül kénytelen eltölteni ezt a napot... nekik legalább több eper jut! 


Hozzávalók 2 személyre: 

500 g friss eper
2 tábla fehércsokoládé
1 tábla étcsokoládé
(1 üveg pezsgő... nem ajánlom hogy kihagyja bárki is ;)

Néhány órával a jeles alkalom előtt érdemes nekilátni az elkészítésnek, mert ugyan néhány perc alatt kivitelezhető, de a csokoládé megdermedéséhez kell 1-2 óra.

1.) Először mossuk meg a szép, válogatott eperszemeket, majd tegyük félre őket száradni.
2.) Eközben gőz fölött olvasszuk fel a 2 tábla fehércsokit. Ehhez egy kisebb lábas aljába öntsünk vizet, majd tegyünk bele egy olyan rozsdamentes acél-, vagy üveg tálkát, ami pont felfekszik a lábas peremére, de a vízbe ne érjen bele. Ebbe tördeljük bele a csokit, és hagyjuk hogy szépen felolvadjon. 
3.) Egy papírtörlővel itassuk fel a maradék nedvességet az eperszemekről, mielőtt a csokival történő bevonásuknak nekilátnánk. A száruknál fogva merítsük meg egyenként mindet az olvadt masszában, és fektessük egy darabka sütőpapírra őket. 
4.) Egy másik tálkában olvasszuk fel az étcsokit is, hasonló módon, majd egy kiskanál segítségével csorgassunk mintát a fehércsokival már bevont eperszemekre. 


5.) El is készültünk, nincs más teendőnk, mint megvárni, amíg a csokoládé megdermed. Jócskán meggyorsíthatjuk a folyamatot, ha az hűtőbe tesszük őket.


Jó étvágyat és Boldog Valentin Napot Mindenkinek! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése