2012. október 15., hétfő

Aszaltparadicsommal és Kecskesajttal Töltött Csirkemell, Beaconbe Tekert Zöldbab Csokorral

Alapvetően a magas B-vitamin tartalom szellemében született meg ez az elég kiadós, de mégsem hizlaló fogás, telis-tele a kedvenceimmel, amik hál' Istennek még egytől egyig egészségesek is. A csirkemell az egyik legsoványabb húsfajta, és hát magas B-vitamin tartalma mellett a benne található fehérje mennyisége miatt is gyakorlatilag korlátlan mennyiségben fogyasztható. A kecskesajt számos kedvező élettani hatással rendelkezik. A kecske teje több vitamint tartalmaz, és könnyebben emészthető, mint a tehéntej. A kalcium, magnézium és foszfor aránya és felszívódási képessége kiváló. Vastartalma háromszorosa a tehéntejének. Nem is beszélve a finom, karakteres ízéről. Csodásan harmonizál az aszaltparadicsommal és a többi hozzávalóval. Bizonyítottan rákmegelőző hatással bír, napi egy-két szem elfogyasztása mindenképpen ajánlott. A zöldbabot nem igazán magyaráznám hosszasabban, mindenki teljes mértékben tisztába van vele, hogy az egyik legegészségesebb, rostban gazdag zöldségünk. Ami még a tányérra került, az egy pici sali ami nélkül ritkán hagyja el nálam tányér a konyhát. Endíviából és madársalátából, valamint pár szem aszaltpariból állt, egy leheletnyi balzsamecettel meglocsolva.



Hozzávalók 4 személyre: 

4 db csirkemell
10 dkg kecskesajt
8 szem aszlatparadicsom (olajban)
500 g zöldbab (mirelit is lehet, de ne a vágottat vegyük, hanem a hosszúkás fajtából) 
8-10 szelet beacon 
olivaolaj a sütéshez
fűszerek: tengeri só, frissen őrölt feketebors, szárított bazsalikom, esetleg oregánó

1.) Készítsük elő a csirkemelleket, mossuk meg őket, majd itassuk fel a vizet róluk. 
2.) Vágjunk egy-egy zsebet a mellek belsejébe, akkorát, hogy megtudjuk őket tölteni, de ne lyukasszuk teljesen át.
3.) Aprítsuk össze a kecskesajtot és az aszaltparit, szórjuk meg a fűszerekkel, majd egy kiskanál segítségével (vagy leginkább amivel tudjuk) töltsünk mindegyik csirkemellbe annyit, mennyi beléjük fér. 
4.) Tűzzük össze a nyílást fogpiszkálókkal, vagy hústűkkel, akár többel is, a lényeg, hogy sütés közben ne jöjjön ki a töltelék. 
Egy személyes jótanács: számoljátok meg, hogy egy husiba pontosan hány db fogpiszkáló került, mert sütés után már elég nehéz észrevenni őket és az meglehetősen kellemetlen, ha bennük marad néhány.
5.) Sózzuk, borsozzuk a husikat, majd egy kevés olivaolajon LEFEDVE, lassú tűzön, alaposan süssük át őket. Ha kész, húzgáljuk ki a fogpiszkálókat, ill. hústűket!
6.) A zöldbabot főzzük 10 percig bő, sós vízben, majd szűrjük le.
7.) Fogjunk össze kb. 8 zöldbab szálat, majd szorosan csavarjuk őket körül egy-egy beacon szelettel. Ha nem akar úgy maradni, akkor megtűzhetjük ezeket is fogpiszkálóval, de ez igazából szükségtelen, mivel, a beacon teljesen rásül a zöldbabcsokrokat, azokat egyben tartva.
8.) Egy kevés olivaolajon pirítsuk néhány percig, közben forgassuk, hogy a szalonna mindenhol szépen megpiruljon.
9.) Srégen vágjuk a csirkemelleket félbe, fejenként 2 zöldbabcsokorral tálalva helyezzük el ízlésesen a tányérokon.

Jó étvágyat!



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése